Шоколадови донъти

Шоколадови донъти

Апетитни и вкусни донъти.

Съставки:
Съставки за 12 донъта
½ ч. чаша натурален шоколад (100 g)
¾ ч. чаша масло(150 g)
½ ч. чаша какао на прах (50 g)
¾ ч. чаша захар (150 g)
1 лъжица ванилия
5 яйца
½ ч. чаша шоколад (100 g), разтопен
¼ ч. чаша захарни или шоколадови пръчици по избор (50 g)

Разтопете натуралния шоколада и маслото в един съд на средна температура. Разбъркайте какаото, захарта и ванилията. Свалете от котлона, забъркайте яйцата едно след друго със сместа.  Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете тава за мъфини, поставете в средата на всяка форма топка, направена от хартия за печене. Внимателно излейте готовата смес, така че да не залеете и хартиените топки. Печете във фурната между 8 и 10 минути. Извадете изпечените донъти внимателно от тавата за мъфини. Измъкнете хартиените топки от донътите. Така всеки донът трябва да има кръгла дупка в средата. Потопете донътитет в разтопения шоколад, а след това по желание поръсете със захарни или шоколадови пръчици.