06 окт. Tрадиционен хляб за Цветница с два вида сусам
Съставки:
- 600 г брашно
- 50 г ръжено брашно
- 420 мл вода
- 1 пакетче инстантна мая VIVO
- 1 с.л. сол
- 3 с.л. сусам (бял и черен)
Традиционен хляб за Цветница. Вкусен, диетичен, полезен и ръжен хляб. Приготвя се за Цветница, а защо не и за всеки ден?
Традиционен хляб за Цветница. Вкусен, диетичен, полезен и ръжен хляб. Приготвя се за Цветница, а защо не и за всеки ден?
Хляб с два цвята сусам и отрязани парчета, сервиранина приятно аранжирана маса.
Приготвяне:
В голяма купа смесете пшениченото брашно, ръженото брашно, водата, солта, сухата мая. Замесете тесто. Месете в продължение на 20 минути, докато стане еднородно.
Оставете тестото в купа да почива на топло за около 1 час.
След като тестото бухне веднъж, извадете го от купата, оформете хляб и го поставете в тава.
Отгоре поръсете с 3 с.л. сусам.
Хлябът трябва да втаса повторно и за целта го оставете в топла стая за половин час или във фурната на 50°C.
След като бухне, хлябът се пече за 30 до 35 минути на 200°C, докато се получи златист загар.