Декларация за информираност

06 мар. ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19. До партньорите на Лесафр България ЕООД ...

Read More
Награда от кункурс Лесафр България

03 февр. Връчихме голямата награда от конкурса, проведен от gotvetesmen.com и Лесафр България

Голямата награда от конкурса на Лесафр и www.gotvetesmen.com е при победителя. И в непринудената обстановка пред блока на леля Таня от Дупница връчихме голямата награда от конкурса ни – домашна хлебопекарна Gorenje. Таня се пребори за тази награда с още 446 участника в конкурса. Нейните милинки XL спечели симпатиите както на участниците, така и на професионалното жури. Интересна е историята на нашата победителка: до 50 годишната си възраст тя тесто не пипвала. „Страхувах се от тестото“ – споделя Таня. Но един ден, както си му е ред, пуснала си клипче в Youtube, приготвила първата си погача с мая, която станала толкова успешна, че я вдъхновила за експерименти и смели импровизации. „Сега тестото ме обича“ – казва тя. Браво Таня! И ние те обичаме! Благодарим ти за чудесата, които правиш в кухнята и желаем много-много хора да се вдъхновят от теб и да възродят традициите на домашно приготвения хляб. От вкъщи по-вкусно няма! Ето и рецептата, с която...

Read More

20 дек. Нов член в екипа на Лесафр за Северна България

Петър Елефтеров е член на екипа на Лесафр България ЕООД от Октомври 2019г на позиция Експерт Бизнес-развитие за Северна България. Той отговаря за налагането на продуктите на Лесафр в индустриалния, крафт и В2С сегмента в поверения му регион. Петър е с дългогодишен опит в сферата на продажбите на мая за хляб и продукти за хлебопроизводството. Преди да се присъедини към екипа на Лесафр България той успешно налагаше продуктите на Пак мая. Предишният му опит е в сферата на В2С търговията в сектора на хранители продукти, заемал е позиция Регионален мениджър продажби към Биосет ООД. Вродената му любознателност, както и проакивната му натура, заедно с дългият му търговски опит му дават умения за създаване и поддържане на добри и дългосрочни отношения с клиенти....

Read More

02 дек. Новата реколта Божоле с подкрепата на Лесафр

Традиционният празник за посрещането на новата реколта Божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в НДК бе Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). И тази година един от основните спонсори беше Лесафр България ЕООД. По традиция се срещнахме с представители на Френското общество в България, със Стефан Делайе, председател на ФБТИК и много други. Имахме удоволствието да се запознаем и с Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията. Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. Тс традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде“) На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха...

Read More

19 ное. 35-и симпозиум “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” с подкрепата на Lesaffre

С подкрепата на Lesaffre, в периода 21-25 Октомври, 2019 г. в Анталия, Турция се проведе тридесет и петия Специализиран симпозиум по дрождите, който се организира от Международната комисия по дрождите. Тази организация е създадена през 1966 г. в Братислава с цел целенасочено провеждане на научни изследвания в областта на дрождите. Всяка година се организират симпозиуми в различни места по света, а на четири години се провежда и Международен конгрес по дрождите, който следващата година ще бъде във Виена. Интересът към дрождите винаги е бил голям, защото те са важни индустриални микроорганизми, които са били използвани в многобройни традиционни, както и много нови биотехнологични приложения. Темата на 35-ия симпозиум е “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing”.  Като целта на симпозиума беше да се предоставят най-новите и актуални разработки по получаване на храни и напитки с дрожди, производство на съставки и технологични добавки, произведени от дрожди, последните разработки в генетиката на дрождите и...

Read More
Обучение в Лесафр

28 окт. Заедно правим хляба голям!

На 18-ти октомври с любезното съдействие на пекарна Прованс в с. Чавдар се проведе обучителен семинар на Лесафр България. Сред поканените участници бяха собственици и служители на партньорски фирми: Стар Комерс и Грийн Форте от София, както и Ивел от Благоевград....

Read More
Лесафр България с две отличия на годишните награди на b2b media

11 юли Лесафр България с две отличия на годишните награди на b2b media

На 10.07.2019 се проведе поредното издание на Годишните награди на b2b media във Френския културен център. Лесафр България бе отличен с награда в 2 категории: Бяхме отличени с второ място в категория „Иновативен продукт“ за лансирането на „Заварка“ – единствен по рода си микс от варени брашна, семена и зърна, който допъва и обогатява вкуса и аромата на хляба. Продуктът е натурален, използва се от столетия в Русия и други северни райони. Той удължава трайността и хранителните качества на хляба без никакви изкуствени добавки. Второ място в категория „Проект за образователна иновация“ получи съвместната ни колаборацияи с Университета по хранителни технологии в Пловдив. За да мотивираме младите умове, учредихме награда на името на Лесафр за най-добър студент от катедра БИОТЕХНОЛОИИ, който да разработи и защити тема, звързана с дрождите и ферментационните процеси. Студентите проявиха голям интерес към тази наша дейност, с което затвърждаваме нашите позиции на иноватор в тази сфера....

Read More

15 май Лесафр България награждава победителката от конкурса за научно-изследователски разработки „Получаване и приложение на стартерни култури“

Ние от Лесафр България ЕООД като представителство на Lesaffre Group винаги търсим възможност да стимулираме младите умове и да поощрим желанието на учащите се да се кооперират с индустрията. За този конкурс, това става възможно благодарение на ръководството на катедра „Биотехнологии“ към Университета по Хранителни технологии – гр. Пловдив и най-вече на проф. Ангелов с предоставената от тях възможност за сътрудничество. Лесафр Груп е световен експерт в сферата на ферментационните процеси, създава иновативни и висококачествени продукти, адаптирани към нуждите на производителите и към тенденциите в консумацията на хлебни изделия. Разполага с над 70 филиала, 63 завода и продуктите му се разпространяват в над 180 държави по целия свят. На 14 май, имахме удоволствието да обявим печелившия  от нашия конкурс за научно-изследователска разработка за студенти от специалност Биотехнологии на тема: Получаване и приложение на стартерни култури – дрожди и млечно-кисели бактерии при производство на хляб и хлебни изделия.  Младата Елена Климентова с разработката си:...

Read More

09 апр. Lesaffre отваря нов Baking Center™, предназначен на 100% за промишлените клиенти на дружеството, във Виена, Австрия

Като глобален ключов играч в сферата на продуктите с квас и на ферментационни продукти, Lesaffre отваря нов вид Baking Center™ в Австрия, изцяло предназначен за промишленото хлебопроизводство. Стратегически разположен в сърцето на Европа, неговата мисия е да подкрепи групата на индустриалните клиенти при разработването на нови продукти и процеси. Центърът бе официално открит във вторник, на 9-ти април, в присъствието на г-н Антоан Бол, Главен изпълнителен директор на Lesaffrе. Подобрена промишлена експертиза   Последното допълнение към международната мрежа от над 40 Baking CenterTM по света, този във Виена, открит през първата половина на 2019г., е първият изцяло предназначен за индустриални клиенти. Това ново съоръжение ще позволи на Lesaffre да подобри предлаганите услуги, откривайки по този начин важни възможности за развитие в Европа. „В новия Baking CenterTM , който е оборудван за пилотни изпитвания от промишлена величина, предлагаме на нашите клиенти и партньори възможността да извършват тестове в съоръжения, симулирайки условията и препятствията, с...

Read More