Декларация за информираност

06 мар. ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19. До партньорите на Лесафр България ЕООД ...

Read More
Награда от кункурс Лесафр България

03 февр. Връчихме голямата награда от конкурса, проведен от gotvetesmen.com и Лесафр България

Голямата награда от конкурса на Лесафр и www.gotvetesmen.com е при победителя. И в непринудената обстановка пред блока на леля Таня от Дупница връчихме голямата награда от конкурса ни – домашна хлебопекарна Gorenje. Таня се пребори за тази награда с още 446 участника в конкурса. Нейните милинки XL спечели симпатиите както на участниците, така и на професионалното жури. Интересна е историята на нашата победителка: до 50 годишната си възраст тя тесто не пипвала. „Страхувах се от тестото“ – споделя Таня. Но един ден, както си му е ред, пуснала си клипче в Youtube, приготвила първата си погача с мая, която станала толкова успешна, че я вдъхновила за експерименти и смели импровизации. „Сега тестото ме обича“ – казва тя. Браво Таня! И ние те обичаме! Благодарим ти за чудесата, които правиш в кухнята и желаем много-много хора да се вдъхновят от теб и да възродят традициите на домашно приготвения хляб. От вкъщи по-вкусно няма! Ето и рецептата, с която...

Read More

20 дек. Нов член в екипа на Лесафр за Северна България

Петър Елефтеров е член на екипа на Лесафр България ЕООД от Октомври 2019г на позиция Експерт Бизнес-развитие за Северна България. Той отговаря за налагането на продуктите на Лесафр в индустриалния, крафт и В2С сегмента в поверения му регион. Петър е с дългогодишен опит в сферата на продажбите на мая за хляб и продукти за хлебопроизводството. Преди да се присъедини към екипа на Лесафр България той успешно налагаше продуктите на Пак мая. Предишният му опит е в сферата на В2С търговията в сектора на хранители продукти, заемал е позиция Регионален мениджър продажби към Биосет ООД. Вродената му любознателност, както и проакивната му натура, заедно с дългият му търговски опит му дават умения за създаване и поддържане на добри и дългосрочни отношения с клиенти....

Read More

02 дек. Новата реколта Божоле с подкрепата на Лесафр

Традиционният празник за посрещането на новата реколта Божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в НДК бе Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). И тази година един от основните спонсори беше Лесафр България ЕООД. По традиция се срещнахме с представители на Френското общество в България, със Стефан Делайе, председател на ФБТИК и много други. Имахме удоволствието да се запознаем и с Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията. Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. Тс традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде“) На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха...

Read More

19 ное. 35-и симпозиум “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” с подкрепата на Lesaffre

С подкрепата на Lesaffre, в периода 21-25 Октомври, 2019 г. в Анталия, Турция се проведе тридесет и петия Специализиран симпозиум по дрождите, който се организира от Международната комисия по дрождите. Тази организация е създадена през 1966 г. в Братислава с цел целенасочено провеждане на научни изследвания в областта на дрождите. Всяка година се организират симпозиуми в различни места по света, а на четири години се провежда и Международен конгрес по дрождите, който следващата година ще бъде във Виена. Интересът към дрождите винаги е бил голям, защото те са важни индустриални микроорганизми, които са били използвани в многобройни традиционни, както и много нови биотехнологични приложения. Темата на 35-ия симпозиум е “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing”.  Като целта на симпозиума беше да се предоставят най-новите и актуални разработки по получаване на храни и напитки с дрожди, производство на съставки и технологични добавки, произведени от дрожди, последните разработки в генетиката на дрождите и...

Read More

04 ное. Проект “Иновативно образование“

Професионална гимназия по облекло и туризъм Св.Иван Рилски – гр.Перник беше домакин на среща по Проект “Иновативно образование с хармония между изкуство природни науки и технологии“. Срещата се проведе в периода от 14-18 октомври 2019г. Партньори са 9 институции от три страни - България, Полша и Турция. Проектът е насочен към развиване интереса на учениците към природните науки и на творческите им умения. Над 40 ученици и учители участваха в работни семинари и демонстрираха интересни, иновативни методи за изучаване на природните науки и развиване на творческите си способности. Всички ученици бяха наградени със тениски, осигурени от фирма Lesaffre Bulgaria – световен експерт във ферментационните процеси и продукти за хлебопроизводството. ...

Read More
Томас Лесафре

09 авг. Науката за стартерите за квас: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА СРЕЩА ДРЕВНАТА ХИМИЯ

Томас Лесафр (Thomas Lesaffre), маркетингов директор за хлебни изделия в Лесафр, допринесе за тази статия Връщането към кваса връща на масите за обяд силния аромат и несравнимия вкус на хляба от квас. Днес действителните познания за микроорганизмите и процеса на ферментация позволяват на хлебопроизводителите да произвеждат добър квас при перфектно контролиран процес. 10 вида дрожди се съдържат в брашното 70 вида бактерии се съдържат в микрофлората на брашното. Квасът е първият фермент, използван за производството на хляб. Той се получава от смес от брашно и вода, при която се осъществява метаболитна активност на смесена популация от млечни бактерии и дрожди. Микрофлората, която обичайно се среща в брашното, съдържа около 10 вида дрожди и 70 вида бактерии. Все пак се извършва важен процес на подбор, по време на изработването на квас, на случаен принцип. Зрелият квас съдържа само един или два вида дрожди и около един до четири вида млечни бактерии. За да избегнете тази...

Read More

16 юни Три награди за Лесафр България

На 10тото юбилейно издание на списание В2В медиа Лесафр България получи номинации в 4 категории и спечели 3 награди. Това се случва за първи път в историята на Лесафр България и е колкото неочаквано, толкова и заслужено, истинско признание за положените усилия за утвърждаване на позициите на Лесафр в България и промотиране на продуктите и каузите на компанията. Ето ги и наградите: Инвеститор с визия – за 20 годишното ни присъ ствие в България и перспективите ни за развитие Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса – за проекта за съвместно сътрудничество с УХТ Пловдив и ТОХ‘овете за подпомагане и развитие на навообучаващите се кадри в сферата на хлебопроизводството Иновативен проект / Иновативен дизайн – за проекта ни за лансиране на квас за любители в търговската мрежа Тези три награди идват в нашата юбилейна годишнина като признание за усилията ни до сега, както и като едно ново начало, бележещо устойчиви успехи....

Read More

17 май В деня на професионалния празник на хлебарите – настроенията и очакванията на бранша

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.     - Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите? - Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли. На Спасовден, в четвъртък от 16 часа, ще бъде отслужена Света литургия в църквата "Света Неделя". Камбаните ще бият за здравето и берекета на българските хлебари, ще се направи водосвет. Ще се освети и храната, която произвеждат моите колеги...

Read More