ПРАВИМ ХЛЯБА ГОЛЯМ

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Lesaffre България подкрепя устойчивото бъдеще чрез иновации в опаковките – част от глобалната инициатива Baking With Lesaffre

В Lesaffre вярваме, че устойчивото развитие не е само визия, а конкретна отговорност. Именно затова поставяме екологичните принципи в сърцето на нашата дейност – от производството до опаковките. В България този ангажимент придобива конкретни измерения чрез активната ни роля в международната програма Baking With Lesaffre, и в частност инициативата Bake for Good, посветена на грижата за природата и устойчивото развитие в хлебопроизводството.

През 2021 г. Lesaffre, като част от FEDIMA – европейската федерация на производителите на хлебопекарни съставки – пое ангажимент за намаляване на въглеродния отпечатък от опаковките до януари 2025 г. в редица региони, включително и в България. Това включва преход към рециклируеми хартиени опаковки със сертификати FSC® и PEFC®, които отговарят на европейските насоки за устойчивост и рециклиране.

Значение за българската хлебопроизводствена индустрия

Хлебопроизводството в България е не само част от националната хранителна сигурност, но и културна ценност. Въвеждането на устойчиви и рециклируеми опаковки в сектора означава:

  • Намаляване на отпадъците и въглеродните емисии, особено в големите хлебозаводи и индустриални пекарни.
  • Подкрепа за местните партньори в усилията им за екологично производство, в съответствие с изискванията на ЕС.
  • По-добро позициониране на българските пекари на европейския пазар, където устойчивостта вече е важен конкурентен фактор.

 

В Lesaffre вярваме, че устойчивото развитие не е само визия, а конкретна отговорност. Именно затова поставяме екологичните принципи в сърцето на нашата дейност – от производството до опаковките. В България този ангажимент придобива конкретни измерения чрез активната ни роля в международната програма Baking With Lesaffre, и в частност инициативата Bake for Good, посветена на грижата за природата и устойчивото развитие в хлебопроизводството.

През 2021 г. Lesaffre, като част от FEDIMA – европейската федерация на производителите на хлебопекарни съставки – пое ангажимент за намаляване на въглеродния отпечатък от опаковките до януари 2025 г. в редица региони, включително и в България. Това включва преход към рециклируеми хартиени опаковки със сертификати FSC® и PEFC®, които отговарят на европейските насоки за устойчивост и рециклиране.

Значение за българската хлебопроизводствена индустрия

Хлебопроизводството в България е не само част от националната хранителна сигурност, но и културна ценност. Въвеждането на устойчиви и рециклируеми опаковки в сектора означава:

  • Намаляване на отпадъците и въглеродните емисии, особено в големите хлебозаводи и индустриални пекарни.
  • Подкрепа за местните партньори в усилията им за екологично производство, в съответствие с изискванията на ЕС.
  • По-добро позициониране на българските пекари на европейския пазар, където устойчивостта вече е важен конкурентен фактор.

Сухата мая Saf-instant – вече с нова, по-френска опаковка...

Любимият продукт се появява в различна опаковка в търговската мрежа, вдъхновена от цветовете на френското знаме. Тази есен една от най-известните марки суха мая на пазара у нас – Saf-instant ще се появи с нова атрактивна визия. Известен у нас и като „френска мая“, разпознаваем досега в бежово пакетче, Saf вече и външно ще подсказва произхода си. Новата ѝ опаковка е решена в цветовете на френското знаме, а доказаното с годините перфектно качество остава без промяна. По случай 50 години от създаването на Saf-instant, компанията-производител унифицира дизайна на всички съществуващи опаковки по света, използвайки цветовете на френския флаг. Част от глобалната кампания е и Saf-instant 11 грама в България, който освен с дълготрайно високо качество, ще се отличи и с новата си яркочервена опаковка по рафтовете на магазините.

Френската инстантна мая продължава да пише история.

През 2023, Saf-instant отпразнува 50 годишнината си от пускането й на пазара. Автентична и с богата международна история, тази незабавна марка суха мая е неразделна част от портфолиото на Lesaffre, известна и предпочитана на всички континенти от десетилетия.

Лансирана през 1973 г., Saf-instant е запомнена с това, че революционизира глобалния пазар на инстантни сухи дрожди със своята подобна на фиде форма, която не изисква рехидратация. Технологията беше новаторска за времето си – водеща иновация от Lesaffre Group, която вдъхновява и опростява живота на пекарите всеки ден.

Много професионалисти и ентусиасти се доверяват на марката Saf-instant и удостоверяват нейното качество, докато Lesaffre, като пионер и експерт в процесите на ферментация, гордо стои зад нея вече 50 години.

За да отпразнува годишнината на своя емблематичен продукт, Lesaffre организира различни дейности както за своите служители, така и за потребителите. До края на годината в цял свят ще се проведат официални състезания за любители и професионални пекари, предлагащи изкушаващи награди! Ще участва и Lesaffre България.

Baking Center Academy подкрепя ИНТЕГРАЦИЯТА НА БЕЖАНЦИ в България

Baking Center™ Sofia, част от Lesaffre България, приключи инициатива, насочена към ИНТЕГРИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЖАНЦИ, като им предостави възможност за допълнителна професионална квалификация в направление „Хлебопроизводство“.

Инициативата Baking Center Academy се осъществи в партньорство с БЧК, с когото Lesaffre България има дългогодишна връзка. Други ключови партньори бяха учебен център „Рулан” и Мария Цачева – инструктор и собственик на пекарна „Прованс” в с. Чавдар.

„Първият випуск на академията вече е факт – девет украинци завършиха успешно обучението си и получиха сертификати, позволяващи им да практикуват новата си професия“, съобщиха от Lesaffre България.

С официалното завършване на пилотния проект на Baking Center Academy, Lesaffre България се надява да доразвие инициативата, произвеждайки повече успешни дипломанти – майстори пекари, които не само ще научат нов занаят, но и ще допринесат за растежа на индустрията и ще донесат нов опит в сектора.

Повече от
170 години
опит

Нестихващ стремеж към иновации

Глобален обхват

пекарски услуги

От пекар до пекар: техническа поддръжка, катализатор на идеи!

сензорен
анализ
технологична
помощ
професионално
обучение

Открийте нашите
Услуги

Даваме ви
решение
за вкусни и
успешни печива