ПРАВИМ ХЛЯБА ГОЛЯМ

За нас

Нашата
Мисия

Повече от 170 години опит

Повече от 170 години ние култивираме нашата компания по същия начин, по който култивираме нашите щамове дрожди; със същата грижа, същите високи стандарти, същото желание да тестваме всичко, да създаваме нови възможности, за да получавате най-добрите продукти и обслужване.

Нестихващ стремеж към иновации

Ние сме достатъчно смели и скромни, за да предложим индивидуални, иновативни решения в областта на ферметацията, в синергия с нашите бизнес звена, за да повишим конкурентоспособността и да създадем условия за устойчивост днес и утре.

Глобален обхват

Днес ние сме горди да кажем, че имаме филиали на всеки континент. Нашите продукти се разпространяват в 180 държави, управляваме 80 производствени обекта и 10 центъра за научноизследователска дейност по целия свят. С нарастващото ни портфолио от продукти и решения ౼ нашият потенциал за разширяване е неограничен.

2023_key_figures_2

За Lesaffre България

Лесафр България е част от екипа на Lesaffre Group – международен експерт в областта на ферментационните процеси. Екипът на Lesaffre България е ангажиран с вноса и дистрибуцията на продуктите на Lesaffre Group в страната.

Основната дейност на местния филиал е насочена към работа с професионалисти. Лесафр България работи с почти всички индустриални пекарни в страната.

Освен продуктите за професионални пекари, компанията предлага също и продукти за крайните потребители. Всеки, който меси и пече у дома, знае избора на прясна и суха мая за домашно печене. Сред любимите марки на потребителите са Vivo, Yuva и Saf-instant. Тези продукти гарантират вкусни, изкусителни печива и могат да бъдат намерени както в големите вериги за модерна търговия, така и в почти всички традиционни търговски обекти в цялата страна.

За Lesaffre Group

Lesaffre е ключов международен играч във ферментационните процеси, със 170 годишна история. Благодарение на богатия си опит, групата Lesaffre постига глобален обхват със своите бизнеси, позиционирани на всички континенти, екип от 11 000 професионалисти от 90 националности и оборот от 2,7 милиарда евро за 2022-ра година.

Вече повече от 170 години Lesaffre изследва и разкрива безкрайния потенциал на микроорганизмите, като в същото време се стреми да подпомага осигуряването на натурална и здравословна храна, уважавайки околната среда, всеки ден.

Всички дейности:

Поставяйки ферментацията в основата на своя бизнес, Lesaffre играе роля в използването на напредъка на биотехнологиите за по-здравословно и по-устойчиво бъдеще. Невероятният потенциал на микроорганизмите (дрожди, бактерии) позволява на Lesaffre да се позиционира на пазарите за хлебопроизводство, вкус и удоволствие от храната, здравословно хранене и индустриални биотехнологии. Във всяка от тези области целта на Lesaffre е да се развива и конкурира за по-доброто изхранване и защита на планетата.

Печива

Lesaffre служи като референция във ферментационните процеси за хлебопроизводителите от 1853 г. насам. Всеки ден компанията инициира и реализира съвместни иновации с пекарите по целия свят, ориентирайки продуктовото си портфолио около 6 основни ангажимента: Удоволствие, Грижа, Устойчивост, Безопасност, Спестяване и Удобство. Вдъхновете се от печенето с Lesaffre и дайте воля на въображението си!

Вкус и удоволствие от храната:

Хранително-вкусовата индустрия претърпява голяма промяна: това, което ядем и пием, вече не е само препитание. Тези продукти заемат централно място в широк спектър от теми – най-вече относно вкуса и удоволствието от храната, но също и хранителните стойности и ползите от нея, въздействието върху околната среда и консумацията на енергия.

Здравеопазване

До 2050 г. нашата планета ще бъде дом на около 9 милиарда души. С този бум на населението фокусът ще се поставя все повече върху цялостното здраве и благополучие – за човешкото население, но също и за растенията и животните, които споделят нашата планета. И докато планираме бъдещето, вече не е достатъчно да сме здрави днес; трябва да проектираме ориентирани към бъдещето продукти и решения, които са устойчиви, продуктивни и зачитащи човечеството и околната среда.

Индустриални биотехнологии

Ние сме убедени, че предлагането на по-устойчив свят за бъдещите поколения изисква организации по целия свят да се ангажират с корпоративна социална отговорност. В Lesaffre, ние допринасяме за тази цел всеки ден, като използваме нашия опит във ферментационните процеси и иновациите в областта на биотехнологиите.

Изхранването на 9 милиарда души по здравословен начин до 2050 г., възползвайки се максимално от ресурсите на планетата е основна цел и предизвикателство, отговорът на което според Lesaffre се крие във ферментацията. Вярваме, че ферментацията е един от най-обещаващите отговори на това предизвикателство.

Нека работим заедно за по-доброто изхранване и защита на планетата!

Една трета от хляба в света се прави с мая Lesaffre

Нашите готови за използване или адаптивни решения позволяват на занаятчийските и промишлени пекари по целия свят да произвеждат по-добър хляб по-лесно. 

Работим заедно за по-доброто изхранване и защита на планетата

Това е нашата глобална мисия! Следваме я, като помагаме за развитието на вашия бизнес. Можете да разчитате на нас винаги, когато имате нужда от професионална консултация, технологична поддръжка или подобряване на рецепта!

Даваме ви решение
за
вкусни и
успешни печива