05 окт. 7 стъпки към перфектния хляб
Запознайте се, обмислете и приложете тези полезни съвети, за да направите перфектен хляб. С тези 7 стъпки и малко търпение, успехът е сигурен. Активиране на маята Маята се активира при температура 37°С....
Запознайте се, обмислете и приложете тези полезни съвети, за да направите перфектен хляб. С тези 7 стъпки и малко търпение, успехът е сигурен. Активиране на маята Маята се активира при температура 37°С....
Съставки:За тестото:- 30 г прясна мая Виво- 1 с.л. мед- 2 яйца- 1 белтък- 100 мл прясно мляко- 200 г кисело мляко- 250 мл хладка вода- 1 кг брашно тип...
Съставки:За две плетеници: За пареното тесто25 г брашно125 мл водаЗа плетеницата:550 г брашно100 г захар фин кристал1 ч.л. сол1 с.л. пълномаслено сухо мляко на прах40 г прясна мая Виво2 яйца,...
Ако сте от кулинарите, които не могат да устоят да добавят шепа от това и да поръсят с онова, може да откриете, че при печивата няма да е така лесно....
Маята е жива. Не се плашете, приготвянето на красиви хлябове и апетитни закуски с мая, не трябва да е толкова научно, колкото си мислите. Да, в печенето има много наука, но...
Щоленът е вид традиционен за Германия сладкиш с формата на хляб, който се приготвя по време на коледните празници. Дрезденският щолен е влажен, тежък хляб, пълен с плодове, като е...