Микс за производството на многозърнест хляб и хлебни изделия с добавени витамини и минерали. Миксът има високо съдържание семена и зърна /слънчоглед, сусам, ечемик, царевица, тиквено семе и овесени ядки/. В рецептурата му също така са включени и подбрана комбинация от 10 витамина и минерали, които остават активни и след изпичането на крайното изделие. Ръжения квас допълва палитрата от здравословни съставки. Тази комбинация позволява приготвянето на печива, насочени към потребители с отношение към качествен и здравословен начин на живот.
Миксът има високо съдържание на лен (40%) и чиа (10%), наситени с Омега-3 мастни киселини и по-специално алфа-линоленова киселина (ALA), която спомага за поддържане на оптималното ниво на холестерол в кръвта. Благодарение на високото съдържание на семена, хлябът има изключително интересна, еластична структура на средата и изразителен вкус и аромат. При създаването на формулата са отстранени всякакви излишни допълнителни субстанции – продуктът притежава „clean label” – т. нар. „чист етикет”.
Пре-микс за производство на царевичен хляб. Обогатен е с уникална комбинация от натрошена соя, подправки и слънчогледово семе. Готовият хляб има въздушна структура с ясно видими слънчогледови семки при разрязване.
Миксът е разработен за производство на бял хляб и други тестени изделия. Обогатен е с тиквено, слънчогледово и ленено семе. Готовият хляб има нежна и мека средина с ясно видими тиквени и слънчогледови семки при разрязване.
Многозърнеста „Заварка“ е паста с натурален квас за производство на многозърнести печива, пре-микс с пастообразна консистенция. Пастата „Заварка“ е комбинация от квас и запарени натурални брашна за производство на хляб. Накиснатите и омекотени зърна са ясно видими при разрязване и повишават хранителната стойност на изделията. Пастата „Заварка“ е насочена към потребители с отношение към качествени и здравословни продукти. Предназначена е за производство на многозърнести хлябове, които могат да бъдат позиционирани във високия ценови сегмент.
„ЗАВАРКА“ тъмен малц е натурален квас за производство на печива, пре-микс с пастообразна консистенция. Пастата „ЗАВАРКА“ е комбинация от квас и запарени натурални брашна за производство на хляб. Съдържа натурален ръжен квас. Комбинацията от пълнозърнесто ръжено брашно и пълнозърнест ръжен квас с подправки и зърна придава уникален вкус и удължава срока на годност на готовите печива. Продуктът „ЗАВАРКА“ е насочена към потребители с отношение към качествени и здравословни продукти. Предназначена е за производство на пълнозърнести хлябове, които могат да бъдат позиционирани във високия ценови сегмент.
Star’ Bake PIZZA е бленд, специално разработен за да улесни работата на майсторите-пицари и да гарантира винаги чудесен вкус и аромат на специалното тесто за пица. Star’ Bake PIZZA съдържа комбинация от селектирани щамове мая, ензими и брашна, която прави тестото еластично и лесно за разточване. Също така дават възможност в тестото да се развият ароматни молекули, характерни за тестата с квас. Не се наблюдава развитието на големи шупли, а хрупкавата коричка дава завършеност на всяка пица.
LV1 – закваска с млечно-кисел и маслен вкус. LV1 придава на на сладките печива диапазон от киселинност, главно млечна, подобрява цялостния вкус и допринася за втасването на тестото. Livendo® LV1 стартер е прах, който може да се използва във всички видове хляб и е особено подходящ за сладки приложения: бриош, виенски сладкиши, панетоне, млечен хляб, хляб без глутен.
*Стартерните култури са определена комбинация от живи бактерии, които се предлагат в неактивно (замразено) състояние. Когато се поставят в активна хранителна среда, те се размножават и създават квас с определени аромат, вкус и подемна сила. Този квас дава възможност за създаването на различни, уникални продукти като хляб, закуски, всякакви тестени изделия.
Саф Пица е инстантна мая, специално адаптирана към нуждите на производителите на пица. Отличава се с по-деликатна подемна сила, необходима за този тип производство. Произвежда се от същия вид дрожди, както и прясната мая, последвани от изсушаване и пакетиране. Използването ѝ улеснява замесването и повишава качеството на крайния продукт.
Сухата мая „Саф-пица“ е с френски произход и Ви гарантира:
- Ускорен процес на замесване
- По-добра разтегливост на тестото
- Избягване ефекта на свиване
- Постоянно качество