Връчихме голямата награда от нашия конкурс

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ КОНКУРСА НА ЛЕСАФР И WWW.GOTVETESMEN.COM Е ПРИ ПОБЕДИТЕЛЯ.

И в непринудената обстановка пред блока на леля Таня от Дупница връчихме голямата награда от конкурса ни – домашна хлебопекарна Gorenje. Таня се пребори за тази награда с още 446 участника в конкурса. Нейните милинки XL спечели симпатиите както на участниците, така и на професионалното жури.

Интересна е историята на нашата победителка: до 50 годишната си възраст тя тесто не пипвала. „Страхувах се от тестото“ – споделя Таня. Но един ден, както си му е ред, пуснала си клипче в Youtube, приготвила първата си погача с мая, която станала толкова успешна, че я вдъхновила за експерименти и смели импровизации. „Сега тестото ме обича“ – казва тя.

Браво Таня! И ние те обичаме! Благодарим ти за чудесата, които правиш в кухнята и желаем много-много хора да се вдъхновят от теб и да възродят традициите на домашно приготвения хляб.

От вкъщи по-вкусно няма!

Конкурс на Лесафр България - награда

Ето и рецептата, с която Таня спечели:

Продукти:
1 яйце300 мл топла вода
7 г суха мая Vivo
1/2 кофичка кисело мляко
300 мл топла вода
5 с. л. олио
по 1 равна с.л. сол и захар
800 г брашно
За заливката:
2 с. л. масло
2 с. л. брашно
2 с. л. кисело мляко
1 яйце
300 г сирене
4-5 с. л. галета

Приготвяне:

Рецептата е на Таня Левенова и участва в конкурса на Lesaffre.
1. Сипете брашното в купа, разбъркайте със солта и направете кладенче в средата. В него сипете леко разбитото яйце и останалите продукти.
2. Замесете тесто, оформете го на топка, намажете го с олио и оставете да втаса, докато удвои обема си.
3. След втасване на тестото оформете топчета колкото мандаринка и ги наредете в намазана тава с олио.
4. За заливката: загрейте до разтапяне маслото. Свалете от котлона и прибавете брашното, киселото мляко и леко разбитото яйце.
5. Разбъркайте добре с тел и намажете топчетата.
6. Между тях поръсете сирене на вкус. Оставате милинките да втасат още веднъж и поръсете отново със сирене.
7. С четка намажете милинките обилно със заливката.
8. Поръсете вsяко топче с галета.
9. Печете на 170 градуса до приятен загар – около 40 минути.

Категория
Новини