LIVENDO Wheat Rype™ e стабилизиран със сол пшеничен квас. Изцяло натурален продукт, създаден по желание на нашите клиенти, той е създаден от висококачествено пълнозърнесто пшенично брашно и естествени стартерни култури.
Хлябът, приготвен с LIVENDO Wheat Rype™ е с традиционен вкус и аромат, характерна структура и хрупкава коричка. Контролирания ферментационен процес гарантира постоянно качество на хляба, стабилност и надеждност при производството.
Основни преимущества:
• Лесно и бързо производство на ароматен и вкусен хляб.
• Целият процес отнема около 2 часа
• Удължен срок на годност на крайното изделие
• Изразен вкус и силен аромат на Традиционен пшеничен хляб с квас
Девитализираните квасове представляват жив квас, чиято биомаса е била инактивирана. Това дава възможност да се удължи
срока на годност на продукта, като същевременно се запазва вкуса и аромата на хляба. Представлява паста, която е оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана със сол. Така тя развива целия си аромат и вкус, които придава на вече готовите изделия.
LIVENDO WHITE RYPE™ се адаптира лесно за към всички начини на производство: директен, отложен, бавна ферментация.
Влагане: От 2 до 20% върху теглото на брашното (от 2 до 20кг на 100кг брашно) в зависимост от желаната интензивност на аромата
Вложете LIVENDO WHITE RYPE™ директно към замесваното тесто.
За повече информация – свържете се с нашите технолози!