“Ozmaya” е продукт, oтличаващ се с добра ронливост и висока подемна сила, който гарантира: лесно добавяне по време на замесване, по-голям обем и постоянно качество на крайните продукти.
Özmaya Hizli е бърза мая и в сравнение със стандартната прясна мая има по-висока активност.
Благодарение на това свое качество, Hizli спестява време и намалява разходите. Тази прясна мая има идеално приложение, особено при по-кратките производствени процеси. С Özmaya Osmo увеличавате производителността, докато спестявате разходи и време.
Özmaya Osmo е специализирана прясна мая, разработена за тесто, съдържащо захар (минимум 10%) или с високо осмотично налягане. Тази мая осигурява много по-добри резултати от стандартната при тестa, съдържащи мазнини и захар. Osmo, също така e подходяща за употреба при производството на замразени хлебни изделия като кроасани или бриош хляб. С Özmaya Osmo увеличавате производителността, докато спестявате разходи и време.
Пшеничната интензивна девитализирана закваска придава цвят на тестото, усещане за бяло брашно и фини нотки на печено. Не изисква подготовка и може да се включи директно в процеса на замесване. Пшеничната интензивна девитализирана закваска може да се използва при всички процеси за приготвяне на хляб и е особено подходяща за чабата и белите хлябове, при които придава селски привкус на крайния продукт с по-силна киселинност.
Меката девитализирана закваска от твърда пшеница придава на тестото лека киселинност, усещане за зряла пшеница, млечни и плодови нотки. Не изисква подготовка и може да се добавя директно при смесване. Меката девитализирана закваска от твърда пшеница може да се използва във всички видове процеси за приготвяне на хляб, но е особено подходяща за сладки теста като млечен хляб или за тост хляб.
LIVENDO Wheat Rype™ Horiatiko e стабилизиран пшеничен квас за хляб и хлебни изделия куркума. Той е създаден от висококачествено пълнозърнесто пшенично брашно и естествени стартерни култури, а добавенaтa към него куркума придава прекрасен аромат и цвят на готовите хлебни изделия. Хлябът, приготвен с LIVENDO Wheat Rype™ Horiatiko е с характерна структура, хрупкава коричка, жълт цвят и специфично ухание, а постоянното му качество е трайно гарантирано.
*Девитализираните квасове представляват жив квас, чиято биомаса е била инактивирана. Това дава възможност да се удължи срока на годност на продукта, като същевременно се запазва вкуса и аромата на хляба. Представлява паста, която е оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана със сол. Така тя развива целия си аромат и вкус, които придава на вече готовите изделия.
LIVENDO Rype™ е квас, получен от висококачествена пълнозърнеста ръж и естествени стартерни култури. Предлага се във вид на паста, оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана. В рамките на този процес продуктът развива пълноценно своите вкусови и ароматни качества, които предава и на вече готовите печива. Благодарение на своята пастообразна консистенция LIVENDO RYPE™ е лесен за дозиране и използване.
*Девитализираните квасове представляват жив квас, чиято биомаса е била инактивирана. Това дава възможност да се удължи срока на годност на продукта, като същевременно се запазва вкуса и аромата на хляба. Представлява паста, която е оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана със сол. Така тя развива целия си аромат и вкус, които придава на вече готовите изделия.
LIVENDO Wheat Rype™ Mediterrano e стабилизиран пшеничен квас за хляб и хлебни изделия с билки и подправки. Той е създаден от висококачествено пълнозърнесто пшенично брашно и естествени стартерни култури, а добавените към него билки и подправки придават на осигуряват прекрасен аромат на готовите хлебни изделия. Хлябът, приготвен с LIVENDO Wheat Rype™ Maditerrano е с характерна структура, хрупкава коричка и вълшебно средиземноморско ухание, а постоянното му качество е трайно гарантирано.
*Девитализираните квасове представляват жив квас, чиято биомаса е била инактивирана. Това дава възможност да се удължи срока на годност на продукта, като същевременно се запазва вкуса и аромата на хляба. Представлява паста, която е оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана със сол. Така тя развива целия си аромат и вкус, които придава на вече готовите изделия.
LIVENDO Wheat Rype™ e изцяло натурален, стабилизиран със сол пшеничен квас. Той е създаден от висококачествено пълнозърнесто пшенично брашно и естествени стартерни култури. Хлябът, приготвен с LIVENDO Wheat Rype™ е с традиционен вкус и аромат, характерна структура и хрупкава коричка. Контролираният ферментационен процес гарантира постоянно качество на хляба, стабилност и надеждност при производството.
*Девитализираните квасове представляват жив квас, чиято биомаса е била инактивирана. Това дава възможност да се удължи срока на годност на продукта, като същевременно се запазва вкуса и аромата на хляба. Представлява паста, която е оставена да ферментира естествено в продължение на 20 дни, след което е деактивирана със сол. Така тя развива целия си аромат и вкус, които придава на вече готовите изделия.
Подобрител за обем и мекота. Солюблин е с концентрирана формула, която се разтваря във вода.
Закваска от твърда пшеница, която увеличава обема, свежестта и ароматно-вкусовите качества на крайния продукт.
Подобрител, който придава дълготрайна мекота и свежест на готовите хлебни изделия.