Вкусен тутманик със суха мая saff instant

Вкусен тутманик със суха мая saff instant

Необходими продукти: 

  • 500 г брашно 
  • 1 пакетче суха мая “Саф Инстант”
  • 250 мл хладка вода
  • 1 яйце
  • 125 г масло
  • Щипка сол
  • Щипка захар
  • 300 г сирене

Начин на приготвяне:

Започнете, като активирате сухата мая с малко вода. Оставете я настрана за няколко минути, докато това се случи. След това добавете активираната мая в по-голяма купа, заедно с брашното, захарта и останалата част от водата.

Замесете тестото, като гледате то да не е прекалено твърдо или прекалено меко. При нужда добавете още вода или брашно, за да постигнете оптимална консистенция. Разделете втасалото тесто на 7 еднакви по големина топчета и ги оставете да втасат за около 30-45 минути преди да продължите със следващите стъпки.

Междувременно разтопете маслото. След като тестото вече е втасало, оваляйте всяко от топчетата в разтопеното масло. Щом направите това, разточете всяко от тях в размерите на тавата за печене и започнете да ги редите едно по едно в намазнената тава. На всеки слой поръсете с натрошеното краве сирене и малко масло. Когато добавите и седемте слоя, нарежете тутманика на триъгълници и го оставете настрана за около половин час. 

В това време загрейте фурната до 200 градуса. След като тутманика е втасал, намажете го с разбито яйце и поставете тавата във фурната. Печете 45 минути, след което го извадете и оставете малко да се охлади преди да го поснесете на масата. Така вашият тутманик е готов.

Добър апетит!