Картофени мекици с лимец

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Картофени мекици с лимец

Лесно приготвяне и бързо втасване. Поднесени със сладко, сирене или кашкавал, тези пържени мекици са разнообразна закуска, която ще се хареса на всеки.

Съставки:

  • 500 г брашно от лимец
  • 150 г (2 броя) сварени и обелени картофи
  • 400 мл прясно мляко
  • 1 пакет суха мая Yuva
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Приготвяне:

Смесете маята с брашното.

Варените картофи намачкайте много добре заедно с половината затоплено прясно мляко, за да станат на фино пюре, което прибавете към брашното.

Добавете захар, сол, 4 с.л. олио. Налейте останалото мляко и омесете тесто.

Оставете да втаса за 25 минути на топло.

С намаслени пръсти оформете мекици и ги пържете по 2-3 минути от всяка страна в обилно количество сгорещено олио.