Царевичен тутманик със сушени домати и сирене

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Царевичен тутманик със сушени домати и сирене

Тутманик с много приятен вкус от комбинацията на царевично брашно, сушени домати и сирене. Подходящ за всеки сезон.

Съставки:

  • 500 г фино царевично брашно
  • 1/2 кубче мая
  • 2 яйца
  • 200 г овче сирене
  • 6 с.л. кисело мляко
  • 20 парченца сушени домати в олио
  • 10 маслини Каламата
  • 6 с.л. зехтин (олио или масло)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чубрица

Приготвяне:

Сложете брашното в купа, оформете кладенче в средата. Налейте 200 мл хладка вода и сложете маята. Разбъркайте с вилица, за да се разтвори.

Добавете киселото мляко, яйцата, бакпулвера и солта. Размесете добре.

Нарежете на малки ивички сушените домати, прибавете ги в сместа заедно с натрошеното сирене и нарязаните на дребно маслини и чубрица.

Полейте със зехтин, разбъркайте. Замесете лепкаво тесто.

Прехвърлете го в тава за печене. Намажете със зехтин и оставете за 20 минути.

Изпeчете тутманика за 30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.

След изваждане, покрийте с кърпа за 15 минути, нарежете и сервирайте.