Кифлички с мармалад

Кифлички с мармалад

Необходими продукти: 

  • 1 кг брашно 
  • 1 пакетче суха мая “Юва”
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша олио
  • 1 чаена чаша захар
  • Щипка сол
  • 400 г мармалад

Начин на приготвяне:

Затоплете предварително прясното мляко, след което активирайте сухата мая в част от млякото. Оставете така за няколко минути, докато шупне и прибавете към нея супена лъжица брашно и малко захар. След около 10-на минути, пресипете активираната мая в голяма купа при с брашното. Прибавете и олиото, прясното мляко, солта и белтъците от яйцата. 

След това е време да замесите тестото. Гледайте то да бъде гладко и меко. При нужда добавете още вода или брашно, за да му осигурите правилна консистенция. Разделете тестото на еднакви по големина часто. Оставете ги да втасат за около половин час преди да продължите нататък.

След като втаса тестото, разточете всяка от двете части във формата на кръг. От всеки кръг изрежете около 16 триъгълника. Всеки от тези триъгълници намажете с мармалад, навийте във формата на кифличка и оставете в тавата, в която ще ги приготвите, върху хартия за печене.

Междувременно загрейте фурната до 180 градуса. След като сте готови с навиването на кифличките, наредете ги внимателно на някакво разстояние една от друга, след което ги сложете да се изпекат в загрятата фурна. След около 20 минути вашите кифлички с мармалад ще бъдат готови за поднасяне.

Добър апетит!