16 авг. Бананов хляб
Продукти 1 1/2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. кафява захар 1 ч.л. канела 125 г разтопено масло 2 яйца, разбити 3 узрели банана, намачкани Приготвяне Предварително загрейте фурната на 180°C. Намажете с олио форма за хляб с размери 11...
Продукти 1 1/2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. кафява захар 1 ч.л. канела 125 г разтопено масло 2 яйца, разбити 3 узрели банана, намачкани Приготвяне Предварително загрейте фурната на 180°C. Намажете с олио форма за хляб с размери 11...
Продукти 1 пакетче суха мая от 7 г 80 мл (1/3 ч.ч.) топло мляко 300 г (2 ч.ч.) брашно 1/4 ч.л. сол 3 яйца, леко разбити 120 г масло, нарязано на кубчета, на стайна температура 1 яйце...
Мерете съставките прецизно – една малка неточност в количеството на дадена съставка може много да обърка цялата рецепта, затова се старайте да се придържате към посочените в рецептата количества на продуктите. Приемете...
Въпреки превратностите на историята, хлябът и до днес е един от най-значимите символи на цивилизацията. Той носи енергията на вярата и на приемствеността; той е „инструмент“ на споделянето в ритуала...
Пухкав, ухаещ и вкусен, селският хляб се харесва на всички. Можете да го приготвите и сами, ще се изненадате колко бързо и лесно е. 1.Разтворете маята във водата. 2.Пресейте брашното в купа...
Рецепти за хлебопекарна Съставки за 750 гр. хляб:Вода 310 мл.Непресеяно брашно 500 гр.Сухо обезмаслено мляко 1 с.л.Сол 1 1/2 ч.л.Захар 1 с.л.Масло 25 гр.Прясна мая Виво 42 гр. Внимание! Програмата за изпичане на...